• nissen-gehl.jpg
  • HSJ_med_hvide_kanter.jpg

Søren Nissen og Ebbe Gehl

 

Aksel Kjersgaard A/S har igennem mange år arbejdet sammen med arkitekterne Ebbe Gehl (tv.) og Søren Nissen (th.). Begge er uddannede møbelsnedkere fra Rud Rasmussens Snedkerier i København, og dernæst som møbelarkitekter fra Kunsthåndværkerskolen i København. Siden 1970 har de arbejdet sammen i det kreative og produktive kompagniskab Nissen & Gehl mdd. Deres makkerskab har blandt andet ført til tilblivelsen af Naver Collection, hvor de siden 1994 har udviklet og designet hovedparten af produkterne til Naver Collections møbellinjer med bl.a. skænke, sofaborde og skriveborde. Alle møbellinjerne har skabt meget fine resultater for Aksel Kjersgaards møbelfabrik, og Naver Collection udbygges til stadighed med spændende nye designs og materialer. I Naver Collection indgår tillige en lang række tilhørende borde og stole. Møblerne leveres fra vores samarbejdspartner Gramrode Møbelfabrik A/S: www.gramrode.dk

 

Deres stil har været med til at forny dansk design, og gennem årene har de modtaget en lang række priser for deres unikke og funktionelle designs. Derudover har de modtagelse stor internatonal anerkendelse for deres arbejde gennem årene, hvor de har modtaget medaljer, legater og hædersbevisninger og haft en lang række særudstillinger med deres designs i Europa, Japan og USA.

 

" I vores mangeårige samarbejde med Aksel Kjersgaards møbelfabrik har vi fået mange spændene og inspirerende udfordringer", siger Ebbe Gehl, og fortsætter: "Glæden ved at arbejde med træet, se mulighederne i materialet og give det funktion og form, er udfordrende og utroligt inspirerende og hele grundlaget for at skabe unikke, smukke og tidssvarende møbler. Vi arbejder til stadighed med udviklingen af nye produkter, og det er i det tætte samarbejde med snedkermester Jørgen Kjersgaard og firmaets dygtige snedkere, at vi har kunnet udvikle de bedste og mest spændende produkter med mange nye og unikke detaljer. Et godt produkt skal ikke alene være funktionelt og velproportioneret, men også have sin egen karakter og udstråling".

 

 

Hans Sandgren Jakobsen

 

Hans Sandgren Jakobsen er oprindeligt uddannet møbelsnedker (1986) og designer fra Danmarks Designskole (1990). Med en forkærlighed for den skandinaviske designtradition og et afsæt i et lyst og let designunivers, udforsker Hans Sandgren Jakobsen materialernes potentiale og udfordrer teknologien bag produktionen. Det har blandt andet resulteret i tilblivelsen af AK1020 Turning Boxes, der har opnået stor international opmærksomhed og anerkendelse for dens skulpturelle og innovative udtryk. AK1020 Turning Boxes har opnået stor international opmærksomhed og anerkendelse for dens skulpturelle og innovative udtryk, og er nu blevet sat i produktion af Naver Collection.

Aksel Kjersgaard A/S - Strandvejen 158 - DK-8300 Odder - Tel. +45 8654 0722 - Fax. +45 8656 0721 - E-mail: info@ak.dk